Nyheder

Marts-koncerter II: Mark spiser lammekotelet i Magstræde mens Veronica og Jesus er på tour

Cass McCmbsælkjdaf
Skrevet af Camilla Grausen

Hvilke koncerter har du skrevet ind i kalenderen til resten af måneden? Se Undertoner over skulderen og læs om vores favoritter her.

Anden halvdel af marts måned byder bl.a. på koncert med manden med den ru, mørke stemme, ham der både har været med i Queens of the Stone Age og sunget ømme duetter med Isobel Campbell. Navnet er Mark Lanegan. Med fuldt band kommer amerikanske Lanegan til Amager Bio på lørdag, den 17. marts. Med sig har han sit nye album Blues Funeral, og da koncerten er udsolgt, vil vi i denne omgang ikke bruge flere ord på Lanegan, men straks hoppe videre.

Cass McCombs tog et dramatisk tag på guitaren, rettede den mod kortet, og guitaren pegede på Magstræde. Derfor spiller han i Huset den 19. marts.

Mærkeligt nok – men heldigvis – er der nemlig ikke udsolgt til de to koncerter på dansk grund med Lambchop. Nashville-bandet med Kurt Wagner i spidsen er altid leveringsdygtige i solid og underfundig sangskrivning og alternativ folk/country. Lambchop udgav for nylig intet mindre end deres 11. album. Dette er tilegnet afdøde Vic Chesnutt og har fået titlen Mr. M – og 5 U’er af Undertoners anmelder. Wagner og co. går på scenen i Koncerthusets Studie 2 i København søndag den 18. marts samt i Voxhall i Aarhus mandag den 19. marts.

Den 19. marts er også datoen, hvor en anden amerikaner i singer/songwriter-kategorien går på scenen i Musikcaféen i Huset i Magstræde i København. Cass McCombs har i en årrække flakket rundt i USA og skrevet sange – bl.a. nogle, der handler om »terminale sygdomme, levende begravelser og kvindevold«, som på Wit’s End, det ene af to album, McCombs udgav sidste år. Nu er den produktive herre i Danmark, og med hans specielle kombination af dyster og behagelig sangskrivning, kunne det godt gå hen og blive en særlig aften. Opvarmningen står danske Sink Ships for.

Den følgende weekend, nærmere betegnet fredag den 23. marts, kommer Veronica Falls til Kødbyen i hovedstaden og giver koncert på KB18. Bag navnet gemmer der sig ikke ét, men fire londonske bandmedlemmer. Sammen udgav de deres debutalbum sidste år, og det er spækket med energisk guitar og numre med kvindelig vokal, inspireret af 80’ernes melankolske, britiske pop.

Skal det være lidt mere storladent, er Zola Jesus på Stengade den 28. marts derimod et rigtig godt bud. Zola Jesus alias Nika Roza Danilova har en imponerende stemme, som Undertoners anmelder Mathias Hagemann-Nielsen blev ret begejstret for i forbindelse med Zola Jesus’ seneste album, Conatus. Danilova startede i sin tid mere lo-fi, men i dag er dramatiske trommer, elektronisk støj og storladen pop nøgleord i det Zola Jesuske univers, der måske kan siges at eksistere et sted mellem Fever Ray og Florence and the Machine. På Stengade optræder hun med fuldt band.

Ikke mindst hvis du bor i Køge, Vordingborg eller Randers er det desuden værd at huske, at både Malk de Koijn, Sleep Party People samt Mikael Simpson & Sølvstorm, med Ulige Numre som support, er på turné rundt i hele landet. Se datoerne og flere koncertanbefalinger i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply