Nyheder

November-koncerter I: Elvis’ bedste dag er flugt fra ondskab med drømmepop

Fem russiske bankfolk? Nej, det er bandet Lower Dens. Foto: Shawn Brackbill

Undertoner har fundet en række koncerter, som vi synes, du skal tage til i første halvdel af november.

Koncertudbuddet i de næste to uger er mere end almindeligt godt. Desværre, men ikke overraskende, er billetterne til flere interessante koncerter allerede (næsten) væk. Heldigvis er det muligt at finde gode alternativer til de udsolgte koncerter. Undertoner giver her nogle bud.

Okay, der er faktisk stadig få billetter tilbage til Cat Power-koncerten i Koncerthuset, men når du ikke at sikre dig en af de sidste billetter, eller hvis du er forhindret i at tage til koncert tirsdag den 3. november, er det muligt at opleve to andre gode sangskrivere dagen efter, onsdag den 4. november.

I Lille Vega kan du høre den eksperimenterende popkomponist Julia Holter. Trods en ulidelig varme fortryllede hendes koncert på Roskilde Festival i 2014 Undertoners anmelder, som kvitterede med hele seks U’er. Holter er aktuel med Have You in My Wilderness, som er et lettere tilgængeligt udspil end forgængeren Loud City Song.

Fem russiske bankfolk? Nej, det er bandet Lower Dens. Foto: Shawn Brackbill

Fem russiske bankfolk? Nej, det er bandet Lower Dens. Foto: Shawn Brackbill

Hvis klassisk folk i arven efter Nick Drake er mere i din boldgade, er et andet Cat Power-alternativ at troppe op i Ideal Bar og høre Elvis Perkins, hvis sangskrivning er præget af den familietragedie, at hans mor, fotografen Berry Berenson, var ombord på et af 9/11-flyene. Dagen efter var det 9-årsdagen for Perkins’ far, skuespilleren Anthony Perkins’, dødsdag. Elvis Perkins har opkaldt albummet Ash Wednesday efter denne dag.

Beach House har med udgivelsen af Depression Cherry cementeret sin position som et vægtigt drømmepopband. Billetterne til koncerten med duoen i Store Vega den 13. november er ikke overraskende revet væk. Men fortvivl ej, hvis du er uden billet, der er to fuldgode alternativer i samme uge. Første alternativ er Lower Dens, der ligesom Beach House kommer fra Baltimore, Maryland og ligeledes skaber luftig og himmelstræbende musik. Lower Dens udgav sin tredje plade, Escape from Evil, tidligere i år, og den er en flot opfølger til den tre år gamle Nootropics. Undertoners Anna Møller beskrev dengang Jana Hunters stemme som »en sovende sirene, der fra sit klippeafsæt slynger besættende og sløve harmonier ud mod en intetanende modtager et sted derude.«

Det andet Beach House-alternativ er Mercury Rev, som optræder med sin symfoniske drømmepop fredag den 6. november i Koncerthuset i København. Mercury Rev har i år afsluttet en albumpause, som har strakt sig næsten så længe som hele Beach Houses karriere. Mercury Revs ny album, The Light in You, er stilmæssigt en kærkommen tilbagevenden til lyden fra All Is Dream fra 2001.

Trænger du til en dosis tilbagelænet guitarrock, men er uden billet til Kurt Viles koncert i Amager Bio lørdag den 7. november? Hvis du heller ikke skal høre ham på Voxhall i Aarhus den 4. november, hvor der endnu er ledige billetter, så prøv i stedet Thurston Moore på Train i Aarhus den 7. november eller i Store Vega i København den 8. november. Sonic Youth-guitaristen har på sine soloplader Trees Outside the Academy og Demolished Thoughts nedtonet guitarstøjen og i stedet bekendt sig til klassisk sangskrivning og akustisk guitar. Om end guitarlarmen er en smule retur på seneste album The Best Day, er det melodisk rock uden øreblødende distortion.

Doug Martsch, 90’er-slackerrockens svar på Neil Young, er et andet bud på klassisk guitarrock, som kan agere plaster på såret for manglende Kurt Vile-billet. Seneste album fra Martsch’ band Built to Spill udkom i foråret, og de bestod af en samling iørefaldende sange, som synes skrevet som afsæt til Martschs uforlignelige guitarspil. Built to Spill optrådte på dansk grund for to år siden i Pumpehuset, og det var som et »velspillende, professionelt og henført band«. Denne gang får Loppen æren af amerikanernes besøg. Det sker tirsdag den 10. november.

Tjek Undertoners koncertkalender for flere koncerter, vi kan anbefale.

2 kommentarer

  • Jana Hunter spillede faktisk support for Beach House på Lille Vega i 2008. Det var dengang, man kunne købe Beach House-billetter i døren.

  • Jana Hunter solo var fantastisk – sammen med en ligeledes fremragende Viking Moses – på Chokoladefabriken i Aarhus i 2005. Ikke ret meget publikum, men til gengæld begejstrede. Har aldrig rigtigt glemt den koncert. :-)

Leave a Reply